Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Signal kabely-vyroba

o Navštíveno 8153x o
o 19.05.2010, 15:22 | Kapka (M)
potrebuju si udelat signal kabely na miru..delky cca 20 cm..mezi procak a zesilovače..mam DLS SL5 Pro kabely a cince DLS..kabely jsou stinene a maji směrovou šipku..ted mi jde o to jak propojit cince mezi sebou..nekde jsem četl o zpusobu pripajeni stineni..je jasne že plus a minus bude propojene..ale stinení?jenom na jednom konci pripajene na konektor?a na strane k procesoru/radia/ nebo na strane zesilovače?diky moc..když tak nejake pomocne tipy k pajeni?

foto k příspěvku  od Kapka

o 19.05.2010, 17:25 | cinto
Nazdar, ako píšeš signálny a mínusový pri spájkuješ na obidva koncovky CINCH a tienenie na spájkuješ iba na jednu stranu spolu z mínusom, je to z dôvodu aby nevznikali rušenia z rôznych potenciálov na kostrách. Na ten CINCH na ktorom máš tienenie dáš na stranu kde je lepšie kostra t.j. na zosilňovač napríklad...
o 19.05.2010, 17:43 | cinto

foto k příspěvku  od cinto

o 19.05.2010, 18:00 | *konny*
Asi jsi měl na mysli toto :
první je zapojení od zdroje - na kostru CINCH konektoru jsou zapojeny obě stínění

foto k příspěvku  od *konny*

o 19.05.2010, 18:01 | *konny*
U zesilovače je zapojeno na CINCH konektor pouze vnitřní stínění

o 19.05.2010, 18:43 | lukee_cz
na obou stranach....od posledne se nic nezmenilo :)
[ Link ]
respektive spise [ Link ]
o 19.05.2010, 19:14 | hifim@ni@k
Stínění na obou stranách. Lukáš sem hodil odkazy se vším podstatným.
U některých konektorů ( laciných ) se může hnout středový kolík. Proto raději vždy před pájením nasunu na konektor protikus. Jistota je jistota.
o 19.05.2010, 20:07 | cinto | Upraveno: 2010-05-19 20:09:33
Tak nechcem sa hádať ale aj v Slovenskom časopise Auto-hifi & navigácia v čísle 3 z roku 2007 je článok ako si vyrobiť vlastné RCA kábel [ Link ] a je to tam tiež tienené iba na jednej strane, neviem či sa od tej doby nie čo zmenilo ale ja to mam tak a funguje to na 100%
- no aj u iných aplikáciach sa využíva takéto tienenie s prepojením na kostru či zem, ako napr. pri starších sieťových prepojeniach cez BNC-konektory
o 19.05.2010, 21:21 | Kapka (M)
konny: to mas kabely DLS Pro? proč teda na nich pisou že maji 3xstineni..když vlastne maji stinení jenom jednou? když už jsme u toho oznacovani atd..dikes..
o 19.05.2010, 22:10 | *konny*
Nevím přesně jestli je to kabel DLS Pro (viz obrázek), já jsem ty kabely vyráběl z metráže pro kluky - tehdy ještě - od RYVES, kabel měl jen dvě stínění. Měl bych utět vyrobit i CINCH kabel na míru z 3x stíněného kabelu v metráži :-D. Více když tak po ICQ

o 19.05.2010, 22:13 | Kapka (M)
to je v pohode..ja ty kabely mam už udelane..kdysi jsem si je delal taky na miru...cca 1m dlouhe..jenom na propojeni procak-zesiky..ale ted predelavam instalaci..a budou mi asi stacit dlouhe cca 10 až 50cm :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3345 sekund.